Oversteek Tielsestraat

Status: Er wordt onderzoek gedaan door de gemeente
Contactpersoon: John van Elk

De oversteek bij het Wapen van Valburg is een gevaarlijk punt. Om de bocht wordt hard gereden en dagelijks steken veel kinderen over naar school en naar 't Knooppunt.

Op verzoek van een projectgroep gevormd vanuit 't Knooppunt, de Sint Jacobusschool en Valburg Centraal hebben verkeerskundige een bezoek gebracht aan dit punt om samen te zien wat er gebeurd. Er zijn inmiddels metingen uitgevoerd om het aantal bewegingen vast te stellen. Uitdagend op dit punt is dat het een provinciale weg betreft waar de gemeente slechts een adviserende rol kan aannemen. De gemeente is inmiddels met de provincie in overleg hoe de veiligheid op dit punt verbeterd kan worden.

De gemeente heeft toegezegd ons op korte termijn te informeren.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram