Laarzenpad

Status: Streefbedrag gehaald via Overbetuwe doet
Contactpersoon: Esther Fintelman & Valburg Groen

Het begint met een droom, een stip op de horizon! Wat zou het gaaf zijn als er een laarzenpad in Valburg komt... Een route van ca. 2 km waar kinderen op avontuur gaan in de natuur, spelen en vies mogen worden! De route aanleggen en het complete laarzenpad inrichten vergt wat geduld en budget maar we maken gewoon een start. De brede groene loper bij het fietspad naast Molenzicht is vorige boomfeestdag door de basisschoolkinderen al voorzien van tientallen bomen en struiken en met het pad ernaast is dit een mooie plek om een start te maken met het laarzenpad. Deze herfst (2022) gaan we samen met vrijwilligers en de gemeente de eerste speelaanleidingen in de vorm van boomstammetjes en een wilgenhut daar aan toevoegen. En zodra we het bedrag voor een speeltoestel met Overbetuwe Doet bij elkaar hebben, gaan we iets moois bestellen en laten plaatsen. Ons streven is om in het voorjaar van 2023 hier een mooie speel/verstop/afspreekplek voor de kinderen gerealiseerd te hebben. De start van ons laarzenpad!

Januari 2023:
Wat een kanjers! Een mooie wilgentenen tunnel en tipi staan bij Molenzicht langs het fietspad.

Dank aan Nicole, Trudie, Marja, Esther en Paul.

Nu wachten op de boomstammetjes van de gemeente. Leuk om te klimmen en te klauteren. Het begin van het laarzenpad krijgt vorm!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram