't Blauwe Striekske

Website: https://blauwestriekske.nl/
Contact: Joris Roerdijk, blauwestriekske1@gmail.com, 06-13 66 91 86

Welkom bij carnavalsvereniging ’t Blauwe Striekske!

Opgericht in 1958, dus de oudste vereniging van Valburg. Maar zeker geen club van oude mannen!

Bij carnaval denken mensen vaak aan enorm veel bier drinken en gekke pakken aan trekken, maar carnaval is veel meer dan dat.

Natuurlijk wordt er tijdens de carnaval een lekker glaasje gedronken, maar het is een feest voor iedereen, van klein tot groot, waar je mag zijn wat je wilt.

Altijd al een indiaan willen zijn? Kom lekker als indiaan. Ambitie om brandweerman te worden? Trek een bluspak aan en blus de brand.

Even niet strak in pak naar kantoor, maar heerlijk ongedwongen een feestje vieren. En wees gerust, de tijd van “een paard in de gang” is al lang niet meer.

Carnaval kan je 1 dag vieren, of 3-5 hele dagen, net hoe gek je het wilt maken. Bij ons is iedereen welkom.

Natuurlijk hebben we wel tradities, dus kijk niet raar op als je mannen in pak met een steek op ziet lopen (en nee, hij heet geen muts of hoed).

De ideale manier om mensen uit het dorp te leren kennen tijdens een heerlijk feestje.

Agenda seizoen 2022/2023 (zie ook de dorpsagenda)
25-11-2022 Openingsbal in Cafe de Viersprong met thema 90’s Party vanaf 20.11u.
Hier openen wij het seizoen met Prins Gertie de Geflugelde, na een kort officieel momentje gaan de voetjes van de vloer op heerlijke danshits uit de jaren 90!

20 & 21-01-2023 Pronkzittingen
Tijdens de pronkzittingen pronken wij voor de prins. Wat is dat? Dans, cabaret, sketches, zang, noem het maar op. Een avond met optredens voornamelijk uit het dorp, van de dansmariekes tot alles wat in het dorp gebeurd is wat we op een heerlijke ludieke wijze ten tonele brengen. Geen polonaise, tenminste als de afterparty niet te veel uit de hand loopt…

Lijkt het je wat om ook een optreden te verzorgen? Neem contact met ons op!

23-01-2023 Jeugdpronkzitting
Pronken voor de jeugdprins! Optredens voor en door kinderen, met genoeg ranja en chips, en een frietje op het einde. Voor de ouders is de bar geopend 😉

17-2-2023 t/t 20-2-2023 De Dolle dagen
De grote carnavalsdagen, met elke dag wel een activiteit en feest! Op vrijdag gaan we knallen bij het Wapen van Valburg met DJ Henry, op zaterdag is de grote verlichte optocht met afsluiting bij de Viersprong.

Zelf een wagen bouwen met je vrienden of meedoen met een loopgroep? Leuk! Neem contact met ons op als je vragen hebt.

Op zondagmiddag is de kindercarnaval bij het Wapen van Valburg, met vermaak voor de kids! In de avond gaan de ouders nog even dansen bij de Viersprong.

Maandag gaan we Fruhshoppen! En dat gaan we anders doen dan andere jaren, groter, beter en leuker. De hele dag vermaak met muziek op diverse locaties in de Betuwe. Super gezellig met een grote groep mensen van feestlocatie naar feestlocatie. Bussen zijn geregeld dus gewoon even inschrijven.

Om 19.00u sluiten wij het seizoen officieel af en mag iedereen lekker blijven hangen bij de Viersprong tot je niet meer kan. 

Kortom, gezellig met de buren of vrienden komen!

Met avontuurlijke groet, with adventurous greeting, mit abenteuerlichem Gruß, Jip Saris

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram