Boomfeestdag

Status: Doorlopend, ieder jaar
Contactpersoon: Amber van Amsterdam

Ieder kind een boom, dat is onze droom!

Ieder jaar organiseert Valburg Groen samen met de gemeente en de basisschool een boomfeestdag. Wij vinden dat ieder kind in Valburg één keer in zijn of haar basisschooltijd een boom moet kunnen planten. Wij willen de kinderen op deze manier betrekken bij het belang van groen in hun directe leefomgeving. Met de boomfeestdag hebben we afgelopen jaren al veel bomen kunnen planten in ons dorp.

We maken er ieder jaar een feestelijke dag van en hopen dat de kinderen met plezier terugkijken op de bomen die ze met hun klasgenootjes geplant hebben.

Editie 2022:
Op 16 november, was het Nationale Boomfeestdag. Wat hadden we geluk met het weer, een stralende dag! Samen met de kinderen van groep 5/6, meester Johan, Annette Bisseling van Natuur & Milieu Educatie, Valburg Groen én een aantal mannen van de Gemeente Overbetuwe hebben we aan de Broekstraat circa 25 bomen geplaatst.

Amber (Valburg Groen en werkzaam bij De Vlinderstichting) heeft vooraf in de klas een presentatie gegeven over waarom bomen óók belangrijk zijn voor (nacht)vlinders. Daarna gingen we op pad naar de locatie aan de Broekstraat. Het was hard werken met de klei (en blubber aan de laarzen). Gelukkig hadden we hulp van Esther & Trudie (Valburg Groen) en Sjoerd & Erwin (Gemeente).

Er staat een mooie rij iepen- en lindebomen aan de sloot. Er is specifiek voor deze soort gekozen om de biodiversiteit in het dorp te verhogen. Bij bijna elke boom is ook een houten schijfje vastgemaakt met de naam van een kind uit de klas, die hebben ze zelf afgelopen maandag in de klas gemaakt.

Naderhand kregen de kinderen wat lekkers te eten en drinken. Het was tijd om weer terug te gaan naar de klas - de rest van de ochtend met sokken aan in de klas. Buiten stond een mooie rij blubberlaarzen van onze harde werkers!

Ga vooral een keer kijken in de Broekstraat! De locatie is iets voorbij de fysio, rondom Broekstaat 16.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram