Valburg Vitaal

Status: Fondsen ontvangen
Contactpersoon: Isabelle van Kesteren, projectleidervalburgvitaal@gmail.com

Een Vitaler Valburg start nu!

De gemeente Overbetuwe kent diverse initiatieven en interventies die de gezondheid in brede zin van haar inwoners wil bevorderen, zoals JOGG (jongeren op gezond gewicht), steunpunten, sportimpuls, etc. Deze zijn veelal aanbod gericht en worden verzorgd door organisaties die werken vanuit Elst. De informatie over activiteiten loopt via de gemeentelijke informatiepagina en dorpskranten. Bewoners worden weinig op de hoogte gehouden van de voortgang, het succes cq. resultaat van de activiteiten. De inwoners moeten het doen met een stukje op de gemeentepagina in Gemeentenieuws of een incidenteel verslag in De Gelderlander.

Het project Valburg Vitaal  sluit aan op het inzicht, dat het bevorderen van een gezonde leefstijl vooral lokaal aangepakt moet worden. Er moet ruimte gegeven worden om het gezondheidsbeleid lokaal vorm te geven met gebruikmaking van / in samenhang met gemeentelijke preventieve interventies. In de lokale aanpak is het contact leggen met de inwoners de essentie. Dit gebeurt door de projectleider (Isabelle van Kesteren), de spin in het web, de gezondheidsmakelaar. Zij weet wie betrokken moeten worden, heeft contacten met specifiek opgeleide mensen op alle gebieden van Positieve Gezondheid. Zij werkt onder andere samen met Edwin Gierman en Rik Bolderen van Fysiotherapie Wijnhoven-Gierman.

De inwoners worden op de hoogte gehouden van het project via de website Valburg Centraal en de Dorpskrant.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram