Recreatie en Groen

Dit thema ondersteund alles wat met natuur en buiteninrichting te maken heeft. Het thema is eigenlijk al jaren een vaste waarde in het dorp onder de naam Valburg Groen. 

Thema Coordinator

Wil Teunissen
06 30 76 44 52

Stuur een e-mail

Even voorstellen

Wij zijn een bewonersinitiatief dat zich bezig houdt met het vergroenen van Valburg en omgeving in de meest letterlijke zin van het woord.

In 2020 zijn er 50 bomen bij gekomen of herplant; in 2021 waren dat er 42. In beide jaren hebben we deelgenomen aan de boomfeestdagen  waarbij, buiten de bomen om, ook nog meer dan 150 struiken zijn geplant. Als kers op de taart was er het planten van de Toekomstboom met QR code in 2020.

Verder is er een beplantingsplan gemaakt voor rond Molenzicht die deels is uitgevoerd en er zijn ontwerpen gemaakt voor drie bloemrijke plantsoenen aan de Tielsestraat.

In goed overleg met de gemeente houden we een vinger aan de pols op groengebied. Spreekt dit je aan? Ben jij ook een groendenker en wil je helpen? Dat kan!

Meedenken, fysiek een klusje mee draaien of wat dan ook. Wij zijn op zoek naar jou! Aarzel niet en bel of mail ons.

Lopende initiatieven

Challenge Groene Icoon projecten

Heb jij een idee om Valburg verder te vergroenen?

Boomfeestdag

Ieder jaar organiseert Valburg Groen samen met de gemeente en de basisschool een boomfeestdag.

Vogelhuisjes

Veel nieuwe vogelhuisjes op komst in ons dorp!

Beplanting Talud A50

Valburg Groen gaat voor beplanting talud A50!

Laarzenpad

Een laarzenpad van 2 km voor de kids!

Insectenhotel in Valburg

Heb jij de insectenhotels al gezien?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram