« Alle Evenementen

Valburgse Tienkamp

17 juni 2023 @ 14:00 - 21:00

Op zaterdag 17 juni aanstaande is het zover: SC Valburg organiseert dan de tweede editie van de Valburgse Tienkamp. Niet alleen voor SC Valburg, maar voor héél Valburg.

Om 14.00 uur kunnen 10 teams van start om door het dorp heen maar liefst tien keer sportief uitgedaagd te worden. Denk hierbij aan een nat hindernissenparcours bij de brandweerkazerne, een obstakel bij scouting, onder toezicht van koeien kruipen onder een net, of een auto van Saris trekken op landgoed de Mellard.

Het parcours is dit jaar beduidend minder lang dan de vorige keer. We steken de snelweg niet meer over naar Slijk-Ewijk. De opdrachten onderweg zijn ook niet onoverkomelijk. De teams gaan te voet van de ene hindernis naar de andere waarbij ze zelf mogen kiezen of ze wandelen of hardlopen. Een team bestaat uit minimaal zes en maximaal tien deelnemers. Per hindernis dienen er zes personen deel te nemen. Je kunt dus afwisselen. Ook verplaatst één van de deelnemers zich op de fiets om de veiligheid te borgen. De fietser kan ook afgewisseld worden. We hebben er alles aan gedaan om het evenement dit jaar nóg toegankelijker te maken.

De minimum leeftijd om mee te kunnen doen is 16 jaar. Per team dient er minstens één meerderjarige te zijn. Er staan inmiddels al vier teams in de startblokken. Er doen zelfs twee wethouders mee vanuit de gemeente en de oudste reeds aangemelde deelnemer is 60 jaar oud.

Rond 17.30 uur zijn we klaar. Op sportpark ’t Kasteel kan dan gedouched en omgekleed worden waarna de prijsuitreiking plaats zal vinden. Er zijn medailles voor de eerste drie teams, en een wisselbeker voor het winnende team. Na afloop is er nog voldoende gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje terug te kijken op een actieve middag.

Wil je meedoen? Heb je een team vanuit je vereniging, je straat, je buurt of met vrienden of familie? Meld je dan aan via het mailadres tienkamp@scvalburg.nl. Je ontvangt dan een formulier om je teamnaam en de deelnemers door te geven. Er zijn geen kosten aan verbonden.

De Tienkampcommissie: Royan van Velse, Pim Weijs, Jeroen Willemsen, Tom Zegveld

 

Gegevens

Datum:
17 juni 2023
Tijd:
14:00 - 21:00

Organisator

SC Valburg
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Sportpark 't Kasteel
Stationstraat 30
Valburg, 6675 AW
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram